Ringen informatie

Ringen Bestellen.

Ringen zijn te bestellen via de ringencommissaris van de vogelvereniging.
Je kan de ringen bestellen door het bestelformulier in te vullen die u via uw Ringcommissaris van uw vereniging kunt bestellen.
In het verdere schrijven staat informatie over prijzen, bestelperiodes en andere zaken omtrent het bestellen van de ringen.

Algemene informatie over het bestellen van ringen staat ook op de site van de NBvV (Klik hier).http://www.nbvv.nl/ringen/downloads/brochure_over_ringen.pdf

Prijzen van de ringen

Minimum te bestellen aantal

Leden en verspreide leden

Niet-leden

Prijs per stuk

Gekleurde ringen

10 stuks

€ 0,21

€ 1,21

Volledig (binnen en buiten) gekleurde ringen

10 stuks

€ 0,36

€ 1,36

Gekleurde ringen voor Europese cultuurvogels en beschermde vogels*

10 stuks

€ 0,31

€ 1,31

Volledig (binnen en buiten) gekleurde ringen voor Europese cultuurvogels en beschermde vogels*)

10 stuks

€ 0,46

€ 1,46

Aluminiumkleurige ringen

10 stuks

€ 0,77

€ 1,77

Roestvrij stalen ringen

5 stuks

€ 1,78

€ 2,78

Spoedbestelling: basisprijs ring plus € 1,- per ring extra.

Voor elke ringenbestelling wordt per kweker € 2,50 administratiekosten in rekening gebracht**). Wanneer u ringen voor “gewone vogels” en Europese cultuurvogels/overige beschermde vogels GELIJKTIJDIG bestelt, bent u maar 1x de administratiekosten à € 2,50 verschuldigd.
*) Deze zijn duurder i.v.m. breuklijn en extra tekst in de ring
**) Een nieuw lid hoeft geen bestelkosten te betalen MITS er binnen 3 maanden na inschrijving ringen besteld worden. Tevens ontvangen nieuwe leden de eerste bestelling GRATIS als spoedbestelling. Geeft u dit zelf duidelijk aan op het formulier.

Bestelperiodes
Het is zowel in uw belang als in het belang van een goede planning van de productie om tijdig in één keer alle ringen te bestellen die u nodig heeft.

bestelperiode

uitlevering na

1 april – 5 mei

1-okt

6 mei – 20 september

15-dec

21 september – 21 januari

1-apr

22 januari – 21 maart

15-mei

 

Uitdelen en opsturen van de ringen

De ringen worden op de verenigingsavond na de uitleveringsdatum uitgedeeld. Ben je er die avond niet, dan kunnen de ringen bij de ringencommissaris afgehaald worden. Er is ook een mogelijkheid om de ringen te laten opsturen. Dit kan op het bestelformulier worden aangegeven. Hiervoor wordt € 1,50 in rekening gebracht.

Ringmaten.
Voor de juiste ringmaten kun je contact opnemen met de ringencommissaris of kijken op de website van de NBvV (Klik hier). http://www.nbvv.nl/ringen/downloads/RRBijlage_vogelsoorten.pdf

Voor beschermde en Europese vogels zijn vaste ringmaten voorgeschreven en is het dragen van een ring verplicht.

Voor de overige vogels is geen voorgeschreven ringmaat en is een ring niet verplicht.

Als je mee wilt spelen op een tentoonstelling geldt de volgende regel: “het formaat moet zodanig zijn dat de ring, nadat hij in de eerste levensdagen van de vogel is aangebracht, niet kan worden verwijderd wanneer de poot van de vogel zijn definitieve omvang heeft bereikt.”

 Foute ringen

Controleer uw ringen zodra u ze van uw ringencommissaris ontvangen heeft. Ondanks de grote zorg die tijdens de fabricage aan de ringen besteedt wordt, kan er altijd nog iets mis gaan tijdens het produceren van 1,6 miljoen ringen. Wanneer u tijdig uw ringen controleert, heeft u ook nog de tijd eventuele probleempjes door ons bondsbureau op te laten lossen.
Indien zich bij de aflevering foute ringen bevinden, dienen deze via de ringencommissaris en vergezeld van het zogenaamde foutenformulier aan het bondsbureau te worden geretourneerd, waarna correctie met spoed uitgevoerd wordt.